Foto: Pressbild

Keramiskt Center kvar på Tjörröd

HÖGANÄS.

Att flytta eller inte flytta, det har varit frågan för Keramiskt Center. Nu står det klart att verksamheten ska vara kvar i sina nuvarande lokaler på Tjörräd.

Det beslutade styrelsen för centrets stiftelse nyligen, en nyhet som Helsingborg Dagblad var först att rapportera om.

Det finns ett par olika anledningar till att man väljer att stanna kvar, berättar styrelseordförande Ulf Molin (C) för Lokaltidningen. Man har haft ett så kallat letter of intent med ägarna till Finkeramiska om att flytta dit, men under resans gång har förutsättningarna ändras. Bland annat ska Blå hallen renoveras först, och inte de lokaler som centret var tänkt att flytta in i.

– Det fanns risk för att det skulle bli en byggarbetsplats under en längre tid och det ville vi inte riskera, säger Ulf Molin.

En annan faktor var att Jefast för en tid sedan köpte lokalerna på Tjörräd där centret håller till. Fastighetsägaren har planer på att utveckla området på Tjörräd, inte minst handelsmässigt.

– Så vi såg nya möjligheter att stanna kvar, förklarar han.

Inget skriftligt avtal är ännu påskrivet, men stiftelsen är muntligen överens med Jefast om nytt avtal som ska sträcka sig fem år framåt i tiden, till utgången av 2023.

Lokalerna ska delvis byggas om. Bland annat ska verkstaden utvecklas för utökad utbildning, fler kurser och för att fler ska kunna vistas i lokalerna. Man ska även utöka med ytterligare en ugn för ökad kapacitet. Butiken kommer även ses över och bland annat ska entrén delvis göras om för att släppa in mer ljus och öppna upp det för besökare.

Först under fjärde kvartalet i år väntas det fysiska arbetet dra igång, då man inväntar den pågående storjapanska utställningen som avslutas i september.

– Målet är att vara klara med ombyggnaden i mars 2019, meddelar Ulf Molin.

Publicerad 26 March 2018 09:52