Ny ordförande i Höganäs BK: "Viktigt öka intäkterna"

Jonas Holmstedts närmaste mål i tiden är att sätta nya mål

HÖGANÄS. Att öka intäkterna och skapa ett företagsnätverk är två utmaningar på Jonas Holmstedts agenda framöver. Möt den nye styrelseordföranden i Höganäs BK.

Omröstningen skedde på klubbens årsmöte den 28 februari. Det är en onekligen stolt ny ordförande som berättar om utnämningen för Lokaltidningen.

– Det är ett hedersuppdrag på något vis. Det här är ju en förening man har växt upp med, säger han.

Däremot har han ingen större spelar- eller ledarerfarenhet i klubben.

– Jag har spelat i något pojklag, men det var väl för 30 år sedan. Det var länge sen, säger han och skrattar.

Lika mycket som spelarna tillsammans behöver prestera som ett lag ute på planen, måste styrelseledamöterna fungera ihop, förklarar han. Därför riktas mycket fokus just nu på att sätta en organisation för framtiden. Och i dagsläget har han satt upp endast ett mål som han arbetar efter: att sätta tydliga mål. Vilka det blir får vi återkomma till.

Men Jonas Holmstedt, som till vardags arbetar som advokat, berättar ändå om några övergripande utmaningar som klubben står inför. Ett är att man måste öka intäkterna.

– Där finns det mycket att göra, menar han och säger att han vill starta upp ett företagsnätverk.

– Det finns inte i bygden, säger han och förklarar att det skulle vara utformat som ett nätverk där Höganäs BK som klubb är dragloket som samlar företag kring fotbollen och gör affärer. Det skulle kunna innebära speeddejting mellan företag och bollklubben och han vill gärna hitta fler samarbeten med olika föreningar.

En annan utmaning handlar också om att sätta tydliga mål för framtiden.

– Vad vill vi vara i framtiden? Då tänker jag ändå från A-lag ner till pojklag. Först måste vi ha mål för att sedan kunna sätta organisationen. Men tanken är att klubben ska växa, menar han.

Hur då?

– Fler medlemmar, till exempel. Men även kanske ta något kliv uppåt i seriesystemet, säger ordföranden apropå att herrlaget åkte ner till division tre inför den här säsongen.

Förutsättningarna för att nå ett kliv uppåt som helhet som förening finns där, menar han.

– Vi har en superfin anläggning i Lerberget. Vi har alla möjligheter.

Publicerad 29 March 2018 10:04