Höganäs halvmaraton – nu med mer sundsutsikt

Flera nyheter inför andra upplagan

HÖGANÄS. Längre kuststräcka, och start och mål vid samma ställe. Två nyheter när halvmaran i Höganäs återkommer.

Det här blir andra året i rad som löpareventet arrangeras. När Johan Järlmo, en av arrangörerna, ska till att summera fjolåret konstaterar han att det var mycket som fungerade bra.

– Vi har fått bra feedback från både löpare och publik. Men självklart finns det detaljer att slipa på, säger han.

Och slipat har man gjort. En förändring inför årets tävling som sker den 21 april, är att en större del av banan går längs med kusten jämfört med tidigare. Bansträckningen går nu via Viken, vilket inte var fallet tidigare. I fjol gick resan mot väsbyhållet till efter att löparna passerat Lerberget.

– Kustremsan är ju så klart en av de finare delarna, säger Johan Järlmo som tror att upplevelsen ökar i och med förändringen. Dessutom innebar den tidigare Väsbysträckningen ett längre avsnitt utan publik, vilket man ville ändra på.

Löparvimmel under fjolåret.

Löparvimmel under fjolåret. Foto: Josefine Bergqvist

Ifjol gick startskottet vid Kvickbadet, med målgång på Köpmansgatan. Inför årets tävling sker såväl start som mål på samma plats; vid Kvickbadet.

– Nu har vi allt samlat, säger han och förklarar att eventområdet med bland annat föräljning av mat och dryck kommer vara på samma ställe.

– Tanken är att allt ska vara nära, berättar Johan Järlmo som arrangerar loppet ihop med kollegan Camilla Emring genom deras gemensamma företag A5 Communication AB i samarbete med Höganäs kommun samt företag och föreningar i Kullabygden.

Camilla Emring och Johan Järlmo står bakom arrangemanget.

Camilla Emring och Johan Järlmo står bakom arrangemanget. Foto: Martin Wingren/Arkiv

Nytt för året är också att ett renodlat barnlopp går av stapeln; Fun run kids, ett lopp på cirka 700 meter.

– Hela familjen kan delta, menar Johan Järlmo.

Dessutom slopas den tidigare stafetten till förmån för programpunkten Fun run lag. Ett lag består av fyra personer och alla startar samtidigt. Laget kan därefter välja om man vill springa tillsammans eller individuellt. Samtliga sluttider räknas samman till lagets sluttid. Lagtävlingen kommer att gå på samma bana som Fun run där distansen är 6,7 kilometer.

Publicerad 10 April 2018 08:00