Dags att plogga i Höganäs

Nya trenden kombinerar motion och miljötänk

Av
Lotta Venhagen

HÖGANÄS. Trenden plogga – att plocka skräp medan man jobbar, sprider sig runt om i landet. Helgen den 20-22 april kommer initiativtagaren Erik Ahlström att plogga i Skåne för första gången och Höganäs är ett av stoppen. Skåneturnén arrangeras av organisationen Plogga i samarbete med Miljöpartiet i Skåne. I Höganäs sker eventet i anslutning till Höganäs halvmarathon den 21 april och samling sker vid Restaurang Bryggan, klockan 15. De som inte vill jogga kan plocka skräp medan de går, åker skateboard, cyklar eller rör sig på annat sätt.

Övriga stopp blir Lund, Landskrona, Trelleborg samt Kristianstad. Vid det sistnämnda deltar miljöminister Karolina Skog (MP).

– I fjol körde vi hundra events i Sverige och plogga blev ett av årets nyord. Nu startar vi upp på allvar i södra Sverige och ploggar oss uppåt landet. Att miljöministern är med och ploggar är ett tydligt tecken på att vi är många som vill göra skillnad och förändra attityder. Att slänga skräp är ett tecken på ett dysfunktionellt samhälle, säger Erik Ahlström i ett pressmeddelande.

Publicerad 12 April 2018 11:49

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag