Fortsatt stora planer för Blå Hallen

Renoveringen i full gång

HÖGANÄS.

Keramiskt centers planer på att flytta in i Blå Hallen har lagts på is, men det hindrar inte Joakim Bengtsson från att försöka göra Blå Hallen till en publikdragare.

Av
Maja Bergqvist

Lokaltidningen har tidigare skrivet om Joakim Bengtsson och Martin Enget som köpt upp Finkeramiska/Blå Hallen i Höganäs.

Så här kommenterar Joakim Bengtsson, känd från Svt:s Antikrundan, beslutet angående Keramiskt center:

– Vi har i nuläget helt enkelt inte råd att renovera den stora tegelsalen, där det var tänkt att Keramiskt center skulle flytta in. Det hade blivit en för dyr och omfattade renovering, i förhållande till de låga hyresintäkterna det skulle ge.

Nu satsar Joakim Bengtsson och Martin Enget istället på att rusta upp den andra byggnaden, Blå Hallen. Renoveringen är i full gång. Men de skyndar långsamt. Realistisk sett tror Joakim Bengtsson att renoveringen kan vara klar i år.

Det hade varit underbart att kunna arrangera en julshow i Blå Hallen, men det kan också vara så att invigningen får vänta tills nästa år

– Det hade varit underbart att kunna arrangera en julshow i Blå Hallen, men det kan också vara så att invigningen får vänta tills nästa år. Många nya idéer har tillkommit tack vare att vi låtit renoveringen ta tid.

Joakim Bengtsson säger att de vill arrangera olika former av event och mässor i hallen:

– Vi kanske ordnar en hundutställning ena dagen och sätter upp en teateruppsättning dagen efter. På så sätt får vi en bredare publik. Möjligheterna är oändliga.

I Blå Hallen kommer det också att finnas tillgång till mat, i form av Food trucks.

– Maten som finns tillgänglig ska passa ihop med eventet som arrangeras. Intressenter som har idéer för mat får gärna höra av sig, säger Joakim Bengtsson.

Publicerad 12 April 2018 15:49

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag