Kommunen tar tillfälligt över drift av Vikhaga

HÖGANÄS/VIKEN.

Höganäs kommun tar tillfälligt över driften av det särskilda boendet Vikhaga. Det i väntan på förvaltningsdomstolens beslut.

Från och med den 2 maj till och med den 30 september i år innehar Höganäs kommun driften av Vikhaga.

Avtalet med det privata vårdbolaget Attendo, som i dagsläget driver det särskilda boendet, gäller till och med den 1 maj. Efter upphandling tilldelades Förenade Care uppdraget men ett annat företag har begärt överprövning av beslutet och den rättsliga processen har dragit ut på tiden. Därför tar nu kommunen tillfälligt över driften.

Höganäs kommun har gett det egna kommunala bolaget Höganäs Omsorg AB uppdraget att sköta driften av verksamheten. Redan idag driver Höganäs Omsorg AB kommunens särskilda boenden Nyhamnsgården, Ljunghaga och Väsbyhemmet.

– För boende och personal på Vikhaga innebär detta ingen väsentlig skillnad mot tidigare. Verksamheten fortsätter som vanligt och Höganäs Omsorg AB tar över nuvarande personal. Vårt fokus just nu är att planera för och trygga driften samt invänta förvaltningsdomstolens beslut, säger Cathrine Eriksson, socialchef i Höganäs kommun, i ett pressmeddelande.

Publicerad 12 April 2018 15:24

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag