Berthas kiosk redo för ny säsong

Enhetschef: "Vi har bara fått positiv respons"

LERBERGET.

Berthas anrika kiosk i Lerberget har återigen slagit upp portarna. Detta är andra säsongen som kommunens dagliga verksamhet står bakom rodret.

Av
Lotta Venhagen

Berthas kiosk har precis öppnat för dagen när Lokaltidningen kommer på besök. Solen bjuder på högsommarvärme och genast dyker de upp ett antal glassugna kunder. Helgen som gått har kulglassen varit så efterfrågad att byttorna för tillfället gapar tomma.

– Det enda vi har kvar är lakrits. De älskar vår glass och våra priser, säger Linnea Gleisner som gör sin andra säsong i kiosken. Filip Kronvall fixar och donar bakom själva kioskrummet.

–Det här är min första sommar, jag testar att jobba två dagar i veckan, säger han medan han plockar i ordning.

Linnea Gleisner och Ulf Thore jobbar båda sin andra sommar i Berthas kiosk och trivs bra.

Linnea Gleisner och Ulf Thore jobbar båda sin andra sommar i Berthas kiosk och trivs bra. Foto: Lotta Venhagen

14 stycken arbetsdeltagare jobbar fyra timmar om dagen i kiosken på ett roterande schema då man har öppet varje dag mellan klockan 12.30 och 19.30 oavsett väder. Det gäller att fylla på glassmaskinen, städa, hålla snyggt i kiosken och vattna blommorna.

– De får själva välja hur mycket de vill vara med och serva kunder, säger Carina Elgström handledare inom LSS, medan hon delar ut mjukglass efter mjukglass.

Det blir många stamkunder som dyker upp för att köpa glass, varma mackor, våfflor eller dricka.

–Där är en flicka som vill ha grön glass med grön sked i, berättar Linnea Gleisner.

Enligt enhetschef Gabriella Rydberg har dagliga verksamhetens drift av Berthas kiosk gått över all förväntan;

– Vi har bara fått positiv respons och frågor om vi inte kan ha öppet året runt. Förra året stängde vi i början av september men nu har vi förlängt till september ut.

Publicerad 09 May 2018 00:00