Vill skapa mötesplats för byn i nytt galleri

FARHULT.

En plats att träffas, umgås och njuta av lokala konstverk. Det är ambitionen för Roger Ludvigsson som nyligen gjort om gamla skolhuset i Farhult till galleri.

Av
Lotta Venhagen

Han har bakgrund som verksamhetschef för Friskis&Svettis i Ängelholm men har alltid haft ett stort konstintresse. När Roger Ludvigsson gick i pension bestämde han sig för att satsa på galleriverksamhet och för ett år sedan hittade han skolhuset i Farhult som var till salu.

– Jag var här i 15 minuter och kärleken var ömsesidig. Jag har alltid varit intresserad av design, kultur och konst. Jag kan inte mycket men jag lär mig varje dag. Det är härligt att kasta sig in i något man inte gjort förut.

Nu har han gjort om antikbutiken till ett galleri.

– Det kommer bli konsthantverk, keramik och en del design. Och så kommer jag jag att ha vernissage ungefär en gång i månaden med framförallt lokala konstnärer från nordvästra Skåne, fortsätter den nyblivne galleristen.

Tanken är att galleributiken Let Out Art även ska kunna bli en mötesplats för byborna.

– Galleriet ligger i den gamla skolsalen och det är en väl förankrad byggnad bland Farhultsborna, alla har någon historia om den. Förutom vernissager så planerar jag att ha föreläsningar, afterwork och samtalskvällar. Det här ska vara roligt och bli en träffpunkt.

Först ut är Ängelholmskonstnären Tony Nilsson som håller vernissage den 10-11 maj klockan 13-17. Han har ställt ut på platser som London, Miami och Venedig men tvekade inte att tacka ja när han fick förfrågan om att ställa ut på närmare håll.

– Det känns jättekul att ställa ut hemmavid, det är en helt annan publik som uppskattar konsten på ett annat sätt och som det går att föra en dialog med. I USA var det så ytligt och bara pengar som styrde.

Let Out Art

Öppettider lördagar 10-13 samt söndagar 13-16

Publicerad 09 May 2018 00:00