Kalle Moreus uppträder tillsammans med bandet Hej Kalle under musikfestivalen Musik i Kullabygden i sommar.

Kalle Moreus uppträder tillsammans med bandet Hej Kalle under musikfestivalen Musik i Kullabygden i sommar. Foto: Kola Productions

Musikfestival lockar världsartister till Kullabygden

KULLABYGDEN.

En norsk en dansk, en svensk och Bellman står på agendan när årets upplaga av Musik i Kullabygden arrangeras. Ny spelplats för i år är Tivolihuset i Höganäs.

Av
Lotta Venhagen

Den 21 maj släpps biljetterna till musikfestivalen som går av stapeln den 1-8 juli. Musikaliskt spänner festivalen över genrer som jazz, klassisk musik, visa, körsång, vokalpop och folkrock. Den norska stråkkvartetten Vertavokvartetten finns med i programmet liksom den danske blockflöjtisten Michala Petri tillsammans med gitarristen Lars Hannibal och den dansk/svenska sextetten Sisters of Jazz..

Sverige bidrar bland annat med Mikael Samuelson, opera- och musikalartisten, spelmannen och tv-profilen Kalle Moraeus samt världsartisten och accordeon-mästaren Richard Galliano. Och så Bellman – i form av Fredmans begravning, framförd av Romeo & Julia Kören.

– Att vi kan locka så stora internationella och nationella artister till Kullabygden är fantastiskt. Ett stort plus är förstås de vackra miljöerna kring konsertplatserna. För många, både boende i trakten och turister, har evenemanget blivit en sommartradition som man inte vill vara utan, säger Bosse Johnsson, styrelseledamot i Musik i Kullabygden i ett pressmeddelande.

Sedvanlig smygpremiär blir det i Höganäs Saluhall den 29 juni. Uppträder gör Sisters of Jazz, med bland andra Höganäs-bördiga Anna Pauline Andersson. Under festivalveckan hålls konserter i Krapperups musikhall, Brunnby kyrka, Vikens kyrka och Tivolihuset.

Biljetter

Släpps 21 maj på Ticketmaster samt hos Direkten Bogrens i Höganäs. Mer info om artister och program besök www.musikikullabygd.se

Publicerad 16 May 2018 00:00