Startbesked för utbyggnad av Jonstorps affär

JONSTORP.

Drygt fem år har det tagit från idén om en utbyggnad väcktes till att byggstartsbesked kom för Ica-butiken i Jonstorp. En långdragen process konstaterar ägaren Patric Bergman som nu väljer att blicka framåt.

Av
Lotta Venhagen

– Nu lägger vi det bakom oss och det känns så jäkla bra att komma igång.

Om någon vecka drar bygget igång då plattan till utbyggnaden mot Jonstorpsvägen ska gjutas. 170 kvadratmeter extra försäljningsyta kommer det att bli och personal- och kontorstutrymmen kommer att fräschas upp. Butiken ska ha en känsla av saluhall, med smakstation och ny brödavdelning med mer bagerikänsla förklarar Patric Bergman.

– Viktigast för oss har varit att få en större försäljningslokal med bättre arbetsmiljö för personalen och ett bredare sortiment till kunderna.

I en vision som tagits fram av kommunen för Jonstorps centrum har Ica-butiken två våningar men det är inget som kommer att byggas i det här skedet, förklarar ägaren.

– Det avvaktar vi med, men det finns en byggrätt på en andra våning och även om visionen inte går igenom bygger vi nog den ändå.

Bygget planeras att vara klart under senhösten, senast till första advent och det kommer inte att påverka driften av butiken som ska vara igång som vanligt.

– Sista veckan, när vi river väggen mellan den nya och gamla delen kan det bli lite stökigt men annars är vi gång som vanligt.

Långsidan av butiken kommer att byggas ut mot Jonstorpsvägen.

Långsidan av butiken kommer att byggas ut mot Jonstorpsvägen. Foto: Lotta Venhagen

Publicerad 18 May 2018 00:00

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag