Brukshundklubben laddar inför stortävling

HÖGANÄS.

1200 starter ska genomföras och 202 priser delas ut. Hos jubilerande Höganäs Brukshundklubb pågår förberedelserna inför årets stora tävling Höganäs Hund för fullt.

Av
Lotta Venhagen

Helgen den 16-17 juni är det dags för Höganäs Brukshundklubbs årliga tävling Höganäs Hund. Det är tolfte året som tävlingen arrangeras och blivit ett populärt inslag bland hundentusiaster.

– Den har bara exploderat och blivit större och större, det kommer deltagare från hela södra Sverige och Danmark, berättar Jan Tönnerberg, pr, info- och sponsoransvarig i klubben.

Förra året hade man 1 600 starter, men i år har man valt att dra ner det till cirka 1 200 för att få ett bättre flyt i tävlingarna. Förberedelserna för den stora tävlingen har pågått sedan förra sommaren.

– Det krävs mycket arbete med att få tag i rätt domare och tävlingsledare och att jaga sponsorer, konstaterar Jan Tönnerberg.

Under lördagen blir det bland annat utställning för alla bruksraser samt rallylydnad och lydnad, medan det på söndagen är utställning för icke bruksraser, rallylydnad samt agility. Under tävlingen kommer det även uppmärksammas att klubben fyller 65 år i år.

Läs mer om tävlingen och aktuella tider på www.hoganashund.com

Publicerad 01 June 2018 00:00

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag