Gång grusas vid Ärtan och Bönan för ökad tillgänglighet

DHR: "Ett genombrott för vår sak"

HÖGANÄS.

En grusgång vid Ärtan och Bönan beläggs med stenmjöl för att öka tillgängligheten. Mer anpassning kommer inte att göras enligt kommunen – men DHR kommer fortsätta driva frågan.

Av
Lotta Venhagen

Frågan om tillgängligheten vid Ärtan och Bönan har pågått sedan kommunen lade träflis på gångarna för ett år sedan. Omöjligt att ta sig fram med rullatorer och rullstol menar DHR som kräver att hela området ska tillgänglighetsanpassas.

I veckan börjar kommunen arbetet med att komplettera och förlänga en grusväg från parkeringen till grillplatsen där stenmjöl och grus ska läggas ut. Mer kommer inte att göras i ärendet menar Ulf Molin (C), ordförande i kommunala funktionshinderrådet;

– Det blir det vi gör och inget annat. Det är ett naturområde och vi kan inte köra in med maskiner där hur som helst. Vi anser att tillgängligheten var dålig tidigare och därför la vi ut fliset som nu har packat sig och det har blivit bra.

Bengt Silfverstrand, ordförande i DHR:s Höganäsavdelning, är positiv till att en av gångarna tillgänglighetsanpassas, men kravet på att samtliga gångstigar ska bli tillgängliga och att fliset ska bort kvarstår.

– Det här är ett genombrott för vår sak och ett första steg, men vi har flera politiker bakom oss som lovat att ta upp det i kommunstyrelsen.

Publicerad 11 June 2018 10:07

Lokaltidningen Höganäss nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag