Internationella stjärnkockar till Mölle

MÖLLE.

I början av augusti fylls Krukmakeriet i Mölle med mat, musik och stjärnkockar från olika delar av världen.

Av
Lotta Venhagen

Två gästkockar bjuds in att skapa vars en för dagen unik meny och totalt åtta kockar från bland annat Argentina, Portugal, Italien och Sverige gör under fyra dagar gästspel på krukmakeriet när mat- och musikfestivalen Casseroles Circus från Usez i södra Frankrike för tredje året kommer till Mölle. Bland årets kockar återfinns två kockar med Michelinstjärnor; François Roche från Frenchie i London samt Gabriel Melim från Upperhouse i Göteborg.

– Vi har extremt duktiga kockar på plats. Det här är ett sätt att sänka tröskeln för folk som kanske inte äter på finrestauranger annars. Här handlar det om att komma hit och äta mat i världsklass på ett enkelt och opretentiöst sätt, säger Kristoffer Elofsson, en av projektledarna för festivalen.

Festivalen bjuder även på en rad band och DJ:s från bland annat Belgrad, Bogotá, London, Jonstorp och Paris. Nytt för i år är att det kommer att finnas en liten cocktailbar samt en tatuerare på plats. Den som tatuerar in festivalens logga får äta gratis under hela dagen utlovar arrangören;

– Vi tyckte att det var en kul grej att erbjuda möjligheten att tatuera sig överhuvudtaget sedan får vi hoppas att vi inte sticker ut hakan för långt så alla tatuerar in loggan, säger projektledaren med ett skratt.

Casseroles Circus anordnas den 2-5 augusti och inträdet är gratis. Gästerna köper mat- och dryckeskuponger som löses in mot de rätter och drycker man vill prova. Mer info om programmet finns på Casseroles Circus och Mölle Krukmakeri och Cafés Facebook och Instagram.

Publicerad 08 July 2018 10:00