Lerbergets Volleybollsällskap har lockat flera ungdomar som nu i sin tur blir ledare för kidsvolley. Fyra av dessa heter Louise MacRae, Linnéa Malvander, Melker Sjöberg och Fredrik Lindestaf

Lerbergets Volleybollsällskap har lockat flera ungdomar som nu i sin tur blir ledare för kidsvolley. Fyra av dessa heter Louise MacRae, Linnéa Malvander, Melker Sjöberg och Fredrik Lindestaf Foto: Privat

Satsar på volleyboll för de yngsta – på hemmaplan

Ordförande: "Tillgänglighet är viktigt – det ska vara enkelt och smidigt"

LERBERGET.

I våras startades Lerbergets Volleybollsällskap upp. Efter ett bra gensvar satsar nu klubben på träning även för yngre barn och ungdomar runt om i kommunen.

Av
Lotta Venhagen

Lokaltidningen Höganäs skrev i våras om nystartade Lerbergets Volleybollsällskap som ville ge ungdomar i Kullabygden en chans att träna volleyboll på hemmaplan. Gensvaret blev stort och resulterade i runt 25 spelare. Nu utökar man satsningen och börjar med kidsvolley för barn i årskurs f-3 på skolor runt om i kommunen. Först ut är Lerbergsskolan.

– Vi fick ihop ett gott gäng som nu kan bli ungdomsledare till de små. Många av dem kommer från Lerberget och där runtomkring så det var naturligt att vi började där, säger Henrik Mattsson, ordförande och tränare i klubben.

Tanken med kidsvolley är att lägga sporten på en nivå som funkar med barnets ålder.

– Man börjar på nivå ett. Då handlar det om att kasta och fånga bollen i stället för att slå på den och man använder sig av mjuka bollar.

Målet är att dra igång på alla skolor i kommunen som har en idrottshall i närheten och där det finns ett tränarunderlag.

– Tillgänglighet är viktigt, det ska vara enkelt och smidigt. Det handlar om att få igång tillräckligt många tränare för att man ska kunna träna på sin hemmaskola, fortsätter klubbens ordförande.

Träningarna kommer att hållas i Lerbergsskolans idrottshall på torsdagar klockan 16-17 för årskurs f-1 och klockan 17-18 för årskurs 2-3. Första tillfället är den 20 september.

– Det behövs ingen anmälan, utan det är drop-in för de som vill testa, alla är välkomna.

I oktober finns planer på att även dra igång fyrmannavolleyboll för barn och ungdomar i mellanstadieålder och uppåt.

– Pusslet ska fungera för tränarna, men förhoppningsvis kan vi börja om ett par veckor.

Publicerad 19 September 2018 08:04