Leaderprojektet för att skapa ett hästcenter i Kullabygden är i full gång. Nu vill projektledningen ha in allmänhetens idéer.

Leaderprojektet för att skapa ett hästcenter i Kullabygden är i full gång. Nu vill projektledningen ha in allmänhetens idéer. Foto: Mostphotos

Nytt hästcenter i Kullabygden utreds vidare

Projektledare hoppas på nya idéer i workshop

HÖGANÄS.

Leaderprojektet för att skapa ett hästcenter i Äsperöd är i full gång. För att få in nya idéer från de som är intresserade av projektet anordnas imorgon en workshop.

Av
Lotta Venhagen

De två stora ridhusen med tillhörande gräs- och grusytor i Äsperöd utnyttjas inte tillräckligt konstaterar Kullabygdeens ryttarförening, något som Lokaltidningen tidigare skrivit om.

Genom Leaderprojektet, som är en förstudie som har stöd från både EU, staten och kommunen, är tanken att skapa ett gemensamt hästcenter och nu är det dags att ta in idéer från de som är intresserade av hur ridanläggningen i Äsperöd ska utformas framöver.

– Tanken med förstudien är att ta reda på vad detta kommer att kosta, vilka underlag som behövs, hur ska logistiken vara för att allt ska stämma. Nu behöver vi få in åsikter från människor som håller på med detta, säger Ros-Mari Paulsson, projektledare.

Därför bjuds alla som är intresserade av anläggningen in till en workshop på Café Amanda på Höganäs bibliotek i morgon den 16 oktober med start klockan 19.

– Det är viktigt att så många som möjligt som är intresserade verkligen kommer och säger sitt. Vi vill ha idéer om vad som ska göras och bilda små arbetsgrupper för att jobba vidare med det.

Just nu är Kullabygdens ryttarförening, Kullabygdens ridstigsförening samt Kusk – Kullasällskapet för körning och Magnus Liljeroos engagerade i projektet. Förstudien ska vara klar i mars.

Publicerad 15 October 2018 10:53