Poliser i arbete.

Poliser i arbete. Foto: Mostphotos.

Poliser flyttas från Höganäs till Ängelholm

Lokaloplisområdeschefen: "Polisen är en slimmad organisation och vi måste göra rätt saker"

HÖGANÄS/ÄNGELHOLM.

Efter nyår kommer två poliser som utgått från Höganäs få en ny arbetsplats. Även en polis i Båstad får ny arbetsadress. Detta är del av polisens stora omorganisation.

Av
André Kvist

Från den 7 januari utgår inte uttryckningspoliser, alltså poliser som har yttre tjänst, inte från Höganäs. Tidigare har det varit tal om att fem stycken ska ändra plats men nu blir det två som ska utgå från Ängelholm, skriver hd.se.

– Vi har ett par poliser till som idag arbetar med annan verksamhet och som troligtvis inte kommer tillbaka till utryckningen, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef i Ängelholm, till tidningen.

Lokalpolisområdeschef Karim Ottosson.

Lokalpolisområdeschef Karim Ottosson. Arkivbild.

Även i Båstad kommer en polis få ändrad tjänstgöringsort. Flytten är del i den stora omorganisation som polisen genomgått och enligt Karim Ottosson handlar det om trovärdighet gentemot allmänheten.

– Polisen är också en slimmad organisation och vi måste göra rätt saker. Istället för att lägga tid på att pendla så kan patrullen börja arbeta direkt. Idag kan en polis köra från Båstad och en från Höganäs och då kan det ta 45 minuter innan de kan börja arbeta. Jag anser inte det är trovärdigt mot allmänheten, säger han.

Förhoppningen är att man nu frigör områdespoliser så att dessa blir mer synliga i Höganäs framöver.

Publicerad 16 October 2018 00:00