Amalia Adling Tufvesson och Lennart Holmgren, ansvarig för ungdomsutbytet i Höganäs, tillsammans med utbytesstudenterna José Infante och Jacob Bunt.

Amalia Adling Tufvesson och Lennart Holmgren, ansvarig för ungdomsutbytet i Höganäs, tillsammans med utbytesstudenterna José Infante och Jacob Bunt. Foto: Christian Lassen

Insänt: Amalia tillbaka efter ett år i Australien

INSÄNT/NYHAMNSLÄGE. Tack vare Rotary har Amalia Adling Tufvesson från Nyhamnsläge kunna bo och gå skola ett år i Australien. Amalia har nu kommit hem och berättade på ett inspirerat sätt om sitt år på Höganäs-Kullen Rotaryklubbs möte på restaurang Bryggan i Höganäs.

Det var ett fantastiskt år fyllt med massor av upplevelser. Amalia bodde i den lilla staden Noosa på östkusten strax norr om Brisbane. Hon har bland annat fått vara med om valsafari, surfat och fått dyka bland hajar och sköldpaddor. Australien är stort, en kontinent 19 gånger större än Sverige men med bara 24 miljoner invånare.

Med på mötet var de två utbytesstudenter som nu, tack vare Höganäs-Kullen Rotaryklubb, bor i Höganäs José Infante från Spanien och Jacob Bunt från Kanada.

Denna verksamhet ger ungdomar en fantastisk möjlighet att komma ut i världen och uppleva olika länder på nära håll.

Christian Lassen

Höganäs-Kullen Rotaryförening

Publicerad 29 October 2018 10:18