Alf Barnholdt och Ingela Mårtensson har etablerat sig i Höganäs där de förmedlar bostäder till skåningar som letar fritidsboende utomlands.

Alf Barnholdt och Ingela Mårtensson har etablerat sig i Höganäs där de förmedlar bostäder till skåningar som letar fritidsboende utomlands. Foto: Lotta Venhagen

De ska få fler skåningar att hitta till solen

HÖGANÄS.

Trenden att skaffa fritidsboende utomlands pekar uppåt och åldern på de som köper sjunker. Det menar Alf Barnholdt och Ingela Mårtensson som sedan ett halvår etablerat sig i Höganäs med fastighetsförmedlingen Bostäder i Spanien.

Av
Lotta Venhagen

Att det blev Höganäs var egentligen en slump, förklarar Ingela Mårtesson;

– Vi letade en bra lokal och kollade både i Ängelholm och Helsingborg. Vi visste att vi ville vara längs med kusten.

Verksamheten drog igång 2016, då i Hyllinge, nu har de installerat sig på Bruksgatan i Höganäs men kundkretsen finns i hela Skåne. Duon agerar agenter åt mäklare på plats och bekräftar trenden som visar att allt fler svenska letar frtidsboende utomlands – inte bara i Spanien utan även i andra länder. Numera förmedlar de bostäder även i Turkiet, Montenegro och Kap Verde.

– Trenden visar att istället för en sommarstuga i Sverige där man måste klippa gräset och sommaren riskerar att regna bort vill folk ha något där de med säkerhet för sol och värme, säger Ingela Mårtensson som även menar att de ser en tendens till att åldern på intressenter sjunker från pensionsålder till 50 plus.

– I och med internet är folk mer flexibla, många kan jobba från andra platser än hemifrån en större del av året.

Ett trettiotal bostäder har de förmedlat i år. Processen att köpa bostod utomlands kan ta allt från tre månader upp till flera år. Allt beror på kunden menar Alf Barnholdt.

– Vissa kan ringa oss och säga "vi är påväg ner vad har ni att visa oss?" medan andra vill fundera och åka ner flera gånger och titta. Det är ett stort beslut att ta.

Publicerad 31 October 2018 11:55