Ängelholms och Höganäs gymnastikföreningar har bildat ett gemensamt lag inför junior-SM.

Ängelholms och Höganäs gymnastikföreningar har bildat ett gemensamt lag inför junior-SM. Foto: Privat

Ängelholm och Höganäs bildar gemensamt lag inför junior-SM

Gymnastik-SM avgörs i Ängelholm i helgen

ÄNGELHOLM/HÖGANÄS.

Junior-SM i truppgymnastik arrangeras i helgen i Ängelholm och GK Engelholmsgymnasterna står för värdskapet.

Av
Martin Wingren

Förra året hade Ängelholmsföreningen inget eget lag att ställa upp med i junior-SM eftersom det inte fanns tillräckligt många tjejer födda 00-03 som klarade tävlingskraven. Samma sak var det för Höganäs gymnastikförening. Nu har de båda föreningarna genom ett samarbete fått ihop ett lag – Teamgym Högaholm.

– Detta är en nysatsning för båda föreningarna. Vinsterna med samarbetet är bland annat att föreningarna kan dra nytta av varandras tränare och tjejerna får fler motiverade träningskompisar, säger Malin Svensson, tävlingsansvarig och tränare, som berättar att samarbetet hittills varit lyckat enligt både tränare och gymnaster.

Junior-SM arrangeras 8-9 december.

I truppgymnastik tävlar man i lag och under JSM kommer lagen bestå av 6-12 gymnaster. Truppgymnastik avgörs i tre grenar: Fristående, tumbling och trampett. Den med högst totalpoängen i de tre grenarna vinner. Under helgen kommer lag från hela Sverige att bjuda på gymnastik på Lingvallen. Det är 13 damlag, 7 mixlag och 7 herrlag. På lördagen kommer damernas kval och herrfinalen att äga rum. På söndagen är det mix och damfinal.

För tider läs mer här.

Publicerad 04 December 2018 09:30