Stationsskylten på det nya torget är nästan identisk med den som satt på stationen under 1900-talet.

Stationsskylten på det nya torget är nästan identisk med den som satt på stationen under 1900-talet. Foto: Lotta Venhagen

Strandbadens nya torg påminner om tågens storhetstid

Byaföreningens ordförande "Det blir ett lyft för platsen"

STRANDBADEN.

Den gamla parkering i strandbaden har fått nytt liv genom ett samarbete mellan kommunen och byaföreningen.

Av
Lotta Venhagen

Arbetet med att skapa ett nytt torg i Strandbaden är i slutfasen. Ytan, som förr i tiden var trädgård till stinsens bostad, har stenlagts och bänkar har kommit på plats. En stationsskylt som nästan är identisk med den skylt som satt där under första delen av 1900-talet då tågtrafiken var livlig i Strandbaden, har satts upp på den gamla perrongen. Just tågets historia har fått gett namn åt mötesplatsen som kommer att kallas Stationstorget.

– Parkeringen som låg där tidigare har sett lite bortglömd ut. Det här har kommunen haft med i sin investeringsplan länge och nu blev det av. Det blir ett lyft för platsen, säger Calle Hellberg, ordförande i Strandbadens byaförening.

Trots att en del arbete återstår, bland annat att resa ett staket ut mot 111:an, valde byaföreningen att inviga Stationstorget under sin julmarknad och då fick byn tillbaka en gammal tradition som saknats under ett antal år.

– Nu har alla i Strandbaden en gemensam gran igen, det är nog 20-25 år sedan sist förklarar ordföranden.

Publicerad 05 December 2018 09:33