Nattvandringar återuppstår i Lerberget efter en period av stökigheter runt framförallt skolområdet.

Nattvandringar återuppstår i Lerberget efter en period av stökigheter runt framförallt skolområdet. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Efter skadegörelse i Lerberget – nattvandring tillbaka i byn

LERBERGET.

Efter stök och skadegörelse runt Lerbergets skola fick föräldrarna nog. Nu börjar man med nattvandring i byn igen.

Av
Lotta Venhagen

Nattvandring startade i Lerberget redan 2002, men för något år sedan lades gruppen ner då behovet försvann. Nu har dock gruppen återuppstått.

– Det har varit stökigt på kvällarna och en del skadegörelse, framförallt runt skolan. När vi hade föräldramöte var nattvandrarna från Höganäs med och det skickades runt en lista där intresserade kunde skriva upp sig, säger Anna Jugås, kontaktperson för Nattvandring Lerberget.

Ett 30-tal personer anmälde intresse och nu är ett antal vandringar inplanerade – den första nu på lördag den 8 december.

– Det kommer att vara minst två personer per vandring och vi kommer att röra oss runt i byn, säger Anna Jugås som poängterar att det inte är tal om att vara något medborgargarde;

– Det är vuxna som ska vara närvarande för unga genom att bry sig och engagera sig. Förhoppningen är att vi får igång en aktiv grupp med återkommande vandringar och vi hoppas att det är fler än bara föräldrar som engagerar sig.

För mer info om kommande vandringar maila lerberget@nattvandring.nu

Publicerad 06 December 2018 00:00