Professor Fridell från Nyhamnsläge hjälper Höganäs-Kullen Rotaryklubb att samla in pengar till behövande genom att spela på deras konsert.

Professor Fridell från Nyhamnsläge hjälper Höganäs-Kullen Rotaryklubb att samla in pengar till behövande genom att spela på deras konsert. Foto: Pressbild

Välgörenhetskonsert med professor Fridell

Pengarna går till shelterboxar

HÖGANÄS. I samarbete med professor Fridell, boende i Nyhamnsläge, arrangerar Rotary en konsert i Himmelsfärdskyrkan i Höganäs den 20 januari klockan 16. Pengarna som samlas in går till "shelterbox" som hjälper behövande familjer.

Av
Hanna Dockson

Professor Ingemar Fridell utbildades vid Musikhögskolan i Göteborg med solistdiplomexamen i såväl orgel som piano. Omedelbart efter sin studietid anställdes han vid Musikteatern i Göteborg. Han kom senare till Musikhögskolan i Malmö och när han gick i pension 2015 hade han undervisat där i 25 år som lärare.

På konserten kommer han att framföra Rachmaninovs storslagna, men inte så ofta framförda pianosonat nummer 1 i d‐moll. Han kommer även att spela Liszts mycket omtyckta dramatiska pianosonat i h‐moll som av många musikälskare anses som hans absolut främsta komposition.

Det är Höganäs-Kullen Rotaryklubb som står bakom att konserten anordnas och alla ställer i vanlig ordning upp helt ideellt. Pengarna går oavkortat till katastrofhjälp och ska finansiera en så kallad Shelterbox för att förse katastrofområden ute i världen. Boxen innehåller filtar, tält, verktyg och kokkärl med mera. Den som vill veta mer hur de används kan besöka utställningen som visas på Köpmansgatan 14 i Höganäs.

– Boxen innehåller allt en nödställd familj kan behöva vid en naturkatastrof eller i krigssituationer. Den placeras genom Rotarys centrala organisation på den plats i världen där behovet för närvarande är som störst, säger Christian Lassen PR-ansvarig i Höganäs-Kullen Rotaryklubb.

En shelterbox kan göra stor skillnad för en familj som befinner sig i en naturkatastrof.

En shelterbox kan göra stor skillnad för en familj som befinner sig i en naturkatastrof. Foto: Produktbild

Biljetterna kostar 150 kronor och kan köpas genom Höganäs Bokhandel, Café Ciabatta eller Apri Coét.

– Vi hoppas att vi får en så stor publik som möjligt och därmed kan bidra med så mycket som möjligt för att göra skillnad i världen, säger Christian Lassen.

Publicerad 09 January 2019 14:00