EVS elittrupp som vunnit fyra SM-guld i rad gästar Höganäs för en uppvisningsmatch.

EVS elittrupp som vunnit fyra SM-guld i rad gästar Höganäs för en uppvisningsmatch. Foto: Nisse Nilsson

Lerbergets Volleyboll gästas av elittrupp

EVS gulddamer spelar uppvisningsmatch

LERBERGET.

Det blir celebert besök för Lerbergets Volleybollssällskap den 25 januari. Då gästar nämligen EVS elittrupp klubben med en uppvisningsmatch.

Av
Lotta Venhagen

Lerbergets Volleybollsällskap har varit igång i knappt ett år och nu har de fått möjlighet att på hemmaplan visa upp volleyboll på elitnivå, något ordförande Henrik Mattsson hoppas ska få ännu fler att få upp ögonen för sporten.

– Det här är en stor grej för Höganäs. Höganäs har inte haft någon volleybollkultur på länge. Vi är ganska nya och vi vill visa upp hur kul volleyboll är och vilket sätt är bättre än att ta hit Sveriges bästa damlag? säger han.

Samarbetet mellan elitklubben och Lerbergets nystartade volleybollklubb har vuxit fram under året och gagnar båda klubbarna menar Henrik Mattsson

– Vi har ett jättebra samarbete. Vi bygger upp en plantskola för spelare som sedan kan fortsätta sin karriär och utvecklas i andra klubbar.

12 spelare från EVS elittrupp spelar uppvisningsmatchen i läktarhallen på Höganäs Sportcenter den 25 januari klockan 16.30-18.30. Inträdet är gratis.

Publicerad 10 January 2019 13:41