Om några år är hundklubbens gräsmatta borta och ersatt av en parkering som alla andra.

Om några år är hundklubbens gräsmatta borta och ersatt av en parkering som alla andra. Foto: Mostphotos

Kommunen svarar: Brukshundsklubbens gräsmatta var en tillfällig lösning

Klubben informerades redan för 20 år sedan

HÖGANÄS. Kritiken från Brukshundsklubben var inte nådig gällande deras omtyckte gräsmatta i den skrivelse som de skickade in till kommunen i december. Nu svarar kommunen på kritiken och hänvisar till att den egentligen aldrig var deras från första början

Av
Hanna Dockson

I samband med att det finns ett större intresse för att bygga runt sportcentret så är Brukshundsklubbens omtyckta gräsmatta i uppenbar fara. Det är en tidsfråga innan den blir en parkeringsplats. Det var också därför som de skrev ett brev och kritiserade den översiktsplan som berör just gräsmattan. Från kommunens sida är man lite förvånade över kritiken.

– Det finns en färdig detaljplan över Brukshundsklubbens mark som säger parkering. Tanken har alltid varit att det ska byggas en parkering, men vi har låtit dem vara där under tiden. Jag har påbörjat en diskussion med Brukshundsklubben gällande gräsmattan som faktiskt är avsedd för att bli Sportcentrets parkering. Innan byggnationen drar igång så kommer vi från kommunens sida kunna erbjuda en annan lösning för klubben så att de inte står utan mark, säger Pär Ragvald, exploateringsansvarig vid Höganäs kommun.

Kommunens tanke är att detta ska ske i en gemensam dialog med klubben. De har faktiskt redan i dag ett förslag som skulle kunna passa bra.

– När vi ändå flyttar Brukshundsklubben så vill vi verkligen se till så att de får bra ytor där de kan bedriva sin verksamhet. Den ska tillskillnad från i dag också vara en permanent plats. Det ska nämligen sägas att den här platsen inte var klubbens från början och har egentligen aldrig varit det heller. Tvärtom så har det varit en plats som de redan innan de flyttade dit faktiskt visste skulle göras om till annat, säger Pär Ragvald.

Just kring sportcentret växer det väldigt mycket just nu och det är i samband med det som kommunen bygger ut i Tornlyckan. I det området planeras det också för fullt för stora parker och naturområden.

– Vår ambition är att placera klubben i just det området och att också ge dem en liten större yta som blir permanent. Jag kan förstå att de har glömt bort att det faktiskt var en tillfällig lösning, eftersom det avtalades för 20 år sedan. Orsaken att vi inte har börjat bygga parkeringen än är för att Brukshundsklubben ligger där och vi vill först se till så att de flyttas till en bra plats, säger Pär Ragvald.

För 20 år sedan slöts ett avtal mellan kommunen och Brukshundsklubben. Lätt att glömma bort anser kommunen.

För 20 år sedan slöts ett avtal mellan kommunen och Brukshundsklubben. Lätt att glömma bort anser kommunen. Foto: Mostphotos

Publicerad 11 January 2019 12:00