Går du och din partner i giftas tankar. Varför inte göra det på ett annorlunda vis? Kommunen erbjuder på alla hjärtans dag drop-in vigsel för alla.

Går du och din partner i giftas tankar. Varför inte göra det på ett annorlunda vis? Kommunen erbjuder på alla hjärtans dag drop-in vigsel för alla. Foto: Mostphotos

Succékonceptet drop in-vigsel tillbaka

Droppa in och kom ut som gifta

HÖGANÄS. Den 14 februari förra året ägde drop in-vigsel rum för första gången. I år kommer möjligheten tillbaka igen för den som är sugen på att gifta sig på ett annorlunda vis.

Av
Hanna Dockson

Torsdagen den 14 februari har de par som går i giftastankar chansen och möjligheten till en både snabb, effektiv och speciell vigsel. Stadshuset väljer nämligen återigen att slå upp dörrarna och mellan klockan 15 och 19 låta giftas sugna knyta sina band genom en spontan borgerlig vigsel i kommunens stämningsfulla vigselrum.

Valet av dag gjorde att det förra året blev minst sagt en succé.

– Vi vill ge alla par som vill möjligheten att uppleva en fantastiskt fin och minnesvärd bröllopsdag, säger Pia Einarsdotter, administratör på kommunledningskontoret som samordnar drop in-vigslarna.

Det kostar ingenting att genomgå vigseln. Utöver själva vigselakten på plats så kommer kommunen att servera bubbel och tilltugg. För den som inte hinner ordna en brudbukett så kommer det att finnas tre olika specialdesignade brudbuketter på plats att välja mellan att bära vid vigseln. Det kommer också att finns möjlighet att fotografera sig i en vacker blomsterram.

Paren får på plats även välja mellan tre olika vigselförrättare så att de får den personen som känns rätt för dem. Om paren föredrar att vigselförrättarna genomför vigselceremonin på andra språk än svenska är det också möjligt. Språken som kommer att erbjudas är svenska, engelska och kinesiska.

Höganäs är en väldigt populär bröllopskommun och vi har alltid många vigslar i kommunen. Vi hoppas att minst lika många bröllopspar tar tillfället i akt under drop in-dagen i år som under förra året, säger Pia Einarsdotter.

Det finns dock några saker att tänka på innan du tar din partner och vandrar till Stadshuset. Innan paren kan vigas måste de ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Det måste på plats även finnas med två vittnen. Det kommer att finnas personal i Stadshuset som ställer upp som vittnen om så önskas.

Vigseln förrättas enligt ett särskilt formulär och efter ceremonin får paren ett bevis på att vigseln ägt rum. Det är vigselförrättaren som sedan underrättar Skatteverket och att en vigsel har ägt rum.

Publicerad 11 January 2019 07:00