Rekryteringsmässan passar alla åldrar.

Rekryteringsmässan passar alla åldrar. Foto: Pressbild

Rekryteringsmässan växer sig större

"Extra roligt om fler gymnasieungdomar kommer"

HÖGANÄS. Lördagen den 2 februari är det dags för Kullabygdens Rekryteringsmässa. När den arrangeras för fjärde gången så det med ett stort intresse från företagare och andra aktörer.

Av
Hanna Dockson

Är du inte säker på att du får ett sommarjobb via kommunens hemsida, så finns det andra vägar att gå. Exempelvis genom att besöka rekryteringsmässan.

– Mässan är fortfarande ganska ny. Det är ju bara fjärde gången som vi arrangerar den. Första gången var vi på Stadshuset, men vi kände att det blev så mycket bättre när vi la den på Tivolihuset istället, säger Johan Bringle, näringslivsutvecklare Höganäs kommun.

Flytten gjorde att mässan blev desto mer etablerad och lockade ännu fler besökare.

– Målsättningen är att ha minst lika många utställare som förra året, men också att nå ännu fler besökare. Fördelen med Tivolihuset är att fler utställare får plats, dessutom ligger det väldigt centralt och det är lätt att ta sig dit. I framtiden kan man tänka sig att vi behöver ännu mer yta om fler företag vill vara med, säger Johan Bringle.

I takt med att mässorna har blivit fler så har också fler företag fått upp ögonen för att medverka.

– Vi ser ett påtagligt stort intresse och ser en stadig ökning. Jag tror att ryktet om mässan har spridit sig mellan företagen, eftersom de faktiskt har lyckats med att rekrytera personal vid sådana här träffar. Det är inte en typ av företag utan det handlar verkligen om allt från servicebransch och industri till handel. Det tycker vi är väldigt roligt, säger Johan Bringle.

Mässan vänder sig till de företag och organisationer i kommunen som har ett rekryteringsbehov på kort eller lång sikt eller som söker sommarpersonal.

– Det här en mässa för personer som söker jobb som arbetssökande, de som vill byta jobb och till ungdomar som letar jobb. Det finns något för alla. Sedan tycker vi förstås att det är extra roligt om fler gymnasieungdomar kommer dit för det kommer att finnas sommarjobb att hitta på rekryteringsmässan. Det är i alla fall värt för dem att komma och titta, säger Johan Bringle.

Kullabygdens rekryteringmässa arrangeras av Arbetsförmedlingen, Företagarna och Höganäs kommun. Mässan hålls i Tivolihuset den 2 februari och öppnar klockan 9.30 och stänger klockan 12.00. Förra året deltog 21 företag och över 400 personer besökte mässan.

Publicerad 13 January 2019 07:00