Sven Lindeberg är en av tränarna i friidrottsföreningen och Kjell Selander, till höger, är ordförande. Till sommaren kommer klubben att arrangera ett nytt lopp i Höganäs – Kullamilen.

Sven Lindeberg är en av tränarna i friidrottsföreningen och Kjell Selander, till höger, är ordförande. Till sommaren kommer klubben att arrangera ett nytt lopp i Höganäs – Kullamilen. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Startskott för nytt lopp i Kullabygden

Friidrottsföreningen bakom initiativ till Kullamilen

HÖGANÄS.

Höganäs friidrottsförenings nya styrelse sa redan när de tillträdde våren 2018 att de ville arrangera ett motionslopp i bygden. I sommar är det dags – då går startskottet för Kullamilen.

Av
Lotta Venhagen

Tre olika varianter av lopp blir det, ett millopp, 5 kilometer samt 2,5 kilometer, allt för att så många som möjligt ska känna att de kan delta. Det sistnämnda riktar sig till barn- och ungdomar och åldersklasserna sträcker från 0-100 år menar Kjell Selander, ordförande i föreningen.

–Vi vill verkligen att alla ska kunna vara med så fem kilometersloppet kan man gå om man vill.

Start och mål sker vid Höganäs Sportcenter. Milrundan springs under 111:an längs med Segelvägen i Lerberget in mot Höganäs hamn och sedan tillbaka via Lerbergsvägen söderut igen.

Anmälan till loppen är i skrivandets stund inte igång men kommer att öppna inom kort.

Att arrangera ett lopp i Höganäs är en självklarhet enligt ordförande;

– Kommunen är fantastisk på att uppmuntra folk att röra sig och det sjuder av aktivitet här så det är klart att här ska finnas ett lopp.

Friskis och Svettis samt Höganäs gymnastikförening är redan samarbetspartners och fler föreningar hoppas Kjell Selander att det blir;

– Ett par till ha visat intresse, vi vill att det här ska bli en bred Höganäsaktivitet.

Inför loppet startar även klubben löpträningar på onsdagskvällar med start den 23 januari klockan 18. Även där kommer Friskis att finnas på plats för att hjälpa till.

– Vi har redan träningar för barn och ungdomar, men ingen för vuxna och det verkar finnas ett stort löpintresse.

Det finns även tankar på att framöver kunna anordna ett ännu längre lopp

– Grundplanen är ett lopp som går längs med hamnarna i västra Höganäs och då måste Mölle vara med, men först måste vi skaffa oss arrangörsvana. Går det här bra tittar vi framåt på hur vi kan utveckla det.

Publicerad 15 January 2019 11:49