Höganäs kommuns sommaravslutningsfestival Summerkick har blivit IQ-certifierad. Bakom projektet står en grupp bestående av representanter från Eric Ruth Kulturhus, Höganäs Sportcenter samt kommun- och fritidsförvaltningen.

Höganäs kommuns sommaravslutningsfestival Summerkick har blivit IQ-certifierad. Bakom projektet står en grupp bestående av representanter från Eric Ruth Kulturhus, Höganäs Sportcenter samt kommun- och fritidsförvaltningen. Foto: Johan Hjert

Summerkick prisat för alkoholförebyggande arbete

HÖGANÄS.

Skolavslutningsfestivalen Summerkick har blivit utnämnt till ett alkoholförebyggande IQ-projekt och fick i förra veckan ta emot sin certifiering.

Av
Lotta Venhagen

– Det är väldigt roligt att skolavslutningsfestivalen blir uppmärksammad och allra roligast var det att så många ungdomar kom. Vi ser framemot att kunna hålla Summerkick även detta år, säger Josephina Hammelfelt, ungdomssamordnare i kommunen, i ett uttalande på kommunens hemsida angående IQ-certifieringen.

– Vi vill även lyfta fram alla de ungdomar som har varit delaktiga i utformningen av festivalen genom idéer och förslag. Det är tack vare dem som festivalen blev så lyckad, fyller hennes kollega Johanna Nilsson i .

IQ-initiativet är en fristående organisation till Systembolaget. IQ-projektet syftar till att lyfta och sprida goda exempel på smarta, alkoholförebyggande insatser för att uppmärksamma de som bidrar till att minska alkoholrelaterade problem i samhället.

– Det här är ett exempel på hur man kan skjuta upp alkoholdebuten, minska fylla och stök och framför allt erbjuda ungdomar en rolig aktivitet. Ett fantastiskt exempel på hur en aktivitet kan göra skillnad, ett positivt initiativ som jag hoppas att fler tar efter, säger Karin Wallby Nici, projektledare IQs nätverk i ett pressmeddelande.

Summerkick var ett drogfritt avslutningsfirande för kommunens ungdomar som anordnades 2018. Bakom projktet står en grupp bestående av representanter från Eric Ruth Kulturhus, Höganäs Sportcenter samt kommun- och fritidsförvaltningen.

Publicerad 15 January 2019 00:00