Antony Berisha gjorde succé i Talang. Till höger med storebror Rashid och mamma Sevdije.

Antony Berisha gjorde succé i Talang. Till höger med storebror Rashid och mamma Sevdije. Foto: Lotta Venhagen/Privat

Antonys hyllning till mamma Sevdije: ”En riktig krigare”

Tog talang-juryn med storm

HÖGANÄS.

Antony Berisha, 26, tog alla med storm när han i Talang på TV4 framförde egenskrivna låten Krigare. Låtens budskap var tydligt: "Full respekt till alla som tar hand om personer med funktionsnedsättning. Det är ett stort arbete, alla som gör det är Krigare!"

Låten Krigare är en hyllning till Antonys mamma Sevdije och storebror Rashid, 31. Rashid föddes frisk men har sedan tvåårsåldern en svår funktionsnedsättning.

– Rashid fick en sjukdom när han var två år som orsakade en hjärnskada. Det blev värre och värre, till slut kunde han varken gå, prata eller äta, säger Antony som står sin storebror nära.

– Jag är hos honom varje dag, vi är ofta ute. Jag uppskattar honom varje dag, uppskattar att han finns. Under vår uppväxt funderade jag såklart på hur det hade varit om han var frisk. När jag var liten förstod jag inte riktigt varför han var sjuk, klart att det var tufft för mig ibland. Det kändes ibland som att jag var storebror istället för lillebror.

Du dröjde med svaret när Bianca Ingrosso (en av Talangjuryns medlemmar, red anm) i tv bad dig berätta vad din låt handlar om. Var det svårt att tala om?

– Det var svårt att skriva låten. Jag fick tårar i ögonen hela tiden. Krigare handlar ju både om min mamma Sevdije och min bror Rashid. Mamma har gjort en fantastisk insats under alla år med att ta hand om Rashid, hon är helt fantastisk och en riktig förebild.

När jag var liten förstod jag inte riktigt varför han var sjuk, klart att det var tufft för mig ibland.

Antony arbetar själv på ett LSS-boende, vilket han trivs bra med. Men musiken har alltid funnits med i bilden.

– Jag har hållit på med musik sedan jag var tio år, spelat piano och sjungit. Musiken har egentligen aldrig känts som en hobby, jag har alltid tagit det seriöst.

"Jag har hållit på med musik sedan jag var tio år, spelat piano och sjungit", säger Antony Berisha. Foto: Lotta Venhagen

Mer musik är på gång framöver.

– Direkt efter Talang blev jag signad av Sony och jag har mycket musik på gång. Men jag är ingen rappare egentligen utan jag vill sjunga.

– Vi får se vad som händer, jag är ju en helt vanlig kille och trebarnspappa. Men Talang diggade mig och det känns jättekul. Jag uppskattade alla i juryns ord men allra mest det som Alexander Bard sa - att det jag sjöng kändes äkta. För det var det.

Publicerad 30 January 2019 07:00