Ordföranden i Loppan Péter Kovács (M) berättar att den ideella föreningen ska titta på tre alternativa lokaler på torsdag.

Ordföranden i Loppan Péter Kovács (M) berättar att den ideella föreningen ska titta på tre alternativa lokaler på torsdag. Arkivfoto: Martin Wingren

Loppan tittar på alternativa lokaler

HÖGANÄS.

Den höga hyran för lokalen på Köpmansgatan har tvingat den ideella föreningen Loppan att se sig om efter andra alternativ. Samtidigt har det delvis börjat se bättre ut när det kommer till ekonomin.

Av
Mikael Öhrn

Det var när Höganäs församling fick prioritera om och nödgades dra ner på sitt ekonomiska stöd som den ideella föreningen Loppan i sin tur tvingades dra ner på sin hjälpverksamhet. Med bland annat en månadshyra på 58 000 kronor för lokalen på Köpmansgatan blev det plötsligt ekonomiskt kärvt.

– Vi har fått ökade kostnader med 1,3 miljoner kronor på grund av kyrkopolitikernas beslut, sade Péter Kovács (M), som är ordförande i Loppan, till Helsingborgs Dagblad i oktober.

Men sen dess har det gått lite bättre för föreningen.

– Det har börjat gå lite bättre och vi har återigen kunnat öppna upp och skicka iväg lite hjälp, säger Péter Kovács till Lokaltidningen idag.

Ekonomin har alltså blivit bättre?

– Ekonomin har blivit bättre på det sättet att vi säljer lite bättre. Det är rätt udda för januari brukar vara den sämsta månaden på året, men det har varit riktigt bra.

Under tiden har just den befintliga lokalen, med dess hyra, varit föremål för diskussion. Kontraktet för lokalen är uppsagt och en flytt kan mycket möjligt bli aktuell.

– Vi har tre alternativa lokaler att titta på, säger Péter Kovács.

Det är styrelsemöte på torsdag.

– Vi ska titta på dem och diskutera dem då, så får se vad vi kommer fram till, säger Péter Kovács.

Loppan kanske flyttar från befintlig lokal.

Loppan kanske flyttar från befintlig lokal. Arkivfoto: Lotta Venhagen

Publicerad 05 February 2019 00:00