Inga planer för alla hjärtans dag? Stadshuset öppnar upp portarna för giftassugna.

Inga planer för alla hjärtans dag? Stadshuset öppnar upp portarna för giftassugna. Foto: Mostphotos.com

Dags att fria – på alla hjärtans dag öppnar stadshuset för drop-in vigsel

Under fyra timmar har giftassugna par chansen att knyta banden

HÖGANÄS.

Går du i giftastankar och väntar på ett bra tillfälle att göra det kan alla hjärtans dag vara ett alternativ. Höganäs kommun öppnar återigen upp stadshuset för drop-in vigslar under ett par timmar.

Av
Lotta Venhagen/Hanna Dockson

Den 14 februari har de par som går i giftastankar chansen och möjligheten till en både snabb, effektiv och speciell vigsel då stadshuset mellan klockan 15 och 19 håller öppet för drop-in vigsel.

Paren får på plats även välja mellan tre olika vigselförrättare så att de får den personen som känns rätt för dem. Om paren föredrar att vigselförrättarna genomför vigselceremonin på andra språk än svenska är det också möjligt. Språken som kommer att erbjudas är svenska, engelska och kinesiska.

Höganäs är en väldigt populär bröllopskommun och vi har alltid många vigslar i kommunen. Vi hoppas att minst lika många bröllopspar tar tillfället i akt under drop in-dagen i år som under förra året, säger Pia Einarsdotter, administratör på kommunledningskontoret som samordnar drop in-vigslarna.

Det kostar ingenting att genomgå vigseln. Utöver själva vigselakten på plats så kommer kommunen att servera bubbel och tilltugg. För den som inte hinner ordna en brudbukett så kommer det att finnas tre olika specialdesignade brudbuketter på plats att välja mellan att bära vid vigseln. Det kommer också att finns möjlighet att fotograferas.

Det finns dock några saker att tänka på innan du tar din partner och vandrar till Stadshuset. Innan paren kan vigas måste de ansöka om hindersprövning hos Skatteverket. Det måste på plats även finnas med två vittnen. Det kommer att finnas personal i Stadshuset som ställer upp som vittnen om så önskas.

Publicerad 07 February 2019 11:46