Bollywood-tema, minihästar och pubkvällar, Sälgens vårdboende satsar på aktiviteter av det mer udda slaget under våren.

Bollywood-tema, minihästar och pubkvällar, Sälgens vårdboende satsar på aktiviteter av det mer udda slaget under våren. Genrebild: Mostphotos.com

Här satsas det på äldre – minihästar och Bollywood-dansare bjuds in

"Vi vill ge dem en mening i vardagen"

HÖGANÄS.

Minihästar, pubkvällar och Bollywood-tema. En fullspäckad vår väntar de boende på Sälgens vårdboende i Höganäs.

Av
Lotta Venhagen

Mia Åkerblom är tillsammans med Karin Forsman ansvarig för aktiviteterna på Sälgens vård- och omsorgsboende i Höganäs och hon poängterar vikten av att hitta aktiviteter som engagerar.

– Vi vill ha aktiviteter som tilltalar de boende för att ge dem en mening i vardagen. När de först kommer hit intervjuar vi dem för att ta reda på vilka intressen och önskemål som finns.

Aktiviteterna är ett sätt för de fyra avdelningarna att samlas. Under våren planerar boendet bland annat att starta pubkvällar, få besök av en ledarhundsuppfödare samt låta minihästar besöka boendet.

– Det är något med djur när man känner värmen och lukten…det är inte bara det taktila, mycket talar till oss när vi möter djur. Djur gör dessutom så mycket man inte kan styra över och det är lite häftigt.

Även ett Bollywoodtema är inplanerat där det blir en föreläsning om Indien, filmvisning, besök av dansare samt serveras indisk mat.

– Det är möjligt att temat kommer sträcka sig över en hel vecka. Vi har tidigare haft magdansöser här när vi hade en orientalisk vecka och det var jätteuppskattat. En kollega kom med den briljanta idén att vi kanske skulle testa Bollywood-tema den här gången.

Att kunna ta ett glas vin till maten på helgen har de boende på Sälgen kunnat göra tidigare, men nu satsar man alltså på speciella pubkvällar.

– Det här ska man kunna njuta av trots att man flyttar till ett boende. Vi kommer att duka upp i entrén och spela klassisk barmusik, säger Mia Åkerblom.

Publicerad 07 February 2019 09:24