Kullagymnasiets elever hjälper äldre hyresgäster att få ordning på ny teknik.

Kullagymnasiets elever hjälper äldre hyresgäster att få ordning på ny teknik. Genrebild: Mostphotos.com

Gymnasieelever hjälper äldre med tekniken

Kullagymnasiet samarbetar med Höganäshem i nytt projekt

HÖGANÄS.

Höganäshem fortsätter sitt samarbete med Kullagymnasiet, nu handlar det om gymnasieingenjörer som hjälper äldre att installera ny digital teknik.

Av
Lotta Venhagen

Sex blivande gymnasieingenjörer på Kullagymnasiet är just nu i full gång med att hjälpa Höganäshems äldre hyresgäster att ansluta teven till fibernätet. Sammanlagt är det mellan 170-180 hyresgäster som bett om hjälp.

– De har kommit en bit, de försöker hinna med fyra, fem personer per dag, säger Anders Nordberg, bostadschef på Höganäshem, som ser positiva effekter av samarbetet.

– Det här främjar deras (elevernas reds. anm.) utveckling där de är i dag och det är oerhört hjälpsamt för de äldre som inte klarar av det här själva. Vi har inte själva några resurser att klara av detta, fortsätter han.

Martin Severinson, lärare på Kullagymnasiet, instämmer;

– Det är ett jättebra tillfälle för eleverna att känna på publika situationer, att möta och lösa problem på plats och träffa kunder, säger han till svt.se

Detta är inte första gången Kullagymnasiets elever samarbetar med det kommunala bostadsbolaget. Förra året tog elever på samhällprogrammet tagit fram ett system för att förbättra sopsorteringen i ett av Höganäshems bostadsområden, något som föll så väl ut att systemet nu ska införas i Höganäshems hela bostadsbestånd.

Publicerad 10 February 2019 00:00