Detaljplanen för Oscar Anderssons gamla möbelaffär måste ändras för att de tre tävlingsbidragen ska vara möjliga att genomföra menar Pär Ragvald, exploateringsánsvarig i kommunen.

Detaljplanen för Oscar Anderssons gamla möbelaffär måste ändras för att de tre tävlingsbidragen ska vara möjliga att genomföra menar Pär Ragvald, exploateringsánsvarig i kommunen. Arkivfoto: Mikael Öhrn

Detaljplanen för Oscar Anderssons möbelaffär ändras

Ska kunna användas till hotell, handel och restaurang

HÖGANÄS.

Med tre intressenter kvar i markanvisningen av Oscar Anderssons möbelaffär beslutade kommunstyrelsen att detaljplanen för fastigheten ska ändras.

Av
Lotta Venhagen

Markanvisningstävlingen för den gamla möbelaffären är i full gång, tre intressenter är kvar i tävlingen som gått in i fas två. På sitt senaste möte beslutade kommunstyrelsen att det finns ett behov att göra en ändring i detaljplanen och därför har samhällsbyggnadsförvaltningen fått i uppdrag att påbörja en ändring av planen alternativt ta fram en ny detaljplan.

– För alla tre förslag som tävlar i slutskedet behövs det göras ändringar för att de ska vara möjliga att jämföra. Det handlar inte om att riva byggnaden utan om att ändra användningen, säger Pär Ragvald, exploateringsansvarig på kommunen.

I ärendet står det att den ska kunna användas till restaurang, hotell och handel med mera, så är det dessa förslag det handlar om?

– Det vill jag inte kommentera just nu.

När tävlingen är klar ska en jury utvärdera bidragen och rekommendera en vinnare till kommunstyrelsen. Samtliga tre bidrag kommer dock att presenteras för politikerna.

– Det vi presenterar är censurerade förslag för det ska inte spela roll vilket företag det är. Sedan är det upp till våra politiker att ta beslutet och det brukar bli mycket diskussioner.

Utvärderingen av bidragen beräknas vara klara i mitten på maj.

Publicerad 19 February 2019 11:11