Monica Glebenholt driver sedan 2016 barnklädesbutiken Lilla Tigern i Ängelholm, nu utökar hon med en butik i Höganäs.

Monica Glebenholt driver sedan 2016 barnklädesbutiken Lilla Tigern i Ängelholm, nu utökar hon med en butik i Höganäs. Foto: Martin Wingren

Populära secondhandbutiken etablerar sig i Höganäs

Köpmansgatan får ny barnklädesbutik

HÖGANÄS.

Barnklädesbutiken Lilla Tigern i Ängelholm utökar och startar en filial i Höganäs. I april flyttar secondhandbutiken in i Butik Sjuttons gamla lokaler på Köpmansgatan.

Av
Lotta Venhagen

Intresset för secondhand är något som exploderat de senaste åren. Monica Glebenholt har sedan 2016 drivit butiken Lilla Tigern i Ängelholm där begagnat blandas med nytt.

– Jag tror på just det här konceptet. Det ska vara som en vanlig barnaffär där allt ska vara fräscht och fint exponerat. Intresset för begagnat är enormt stort, både att lämna in och handla och jag känner att det är en bransch som växer.

Att handla begagnat som ändå känns nytt och fräscht är ett koncept Monica Glebenholt tror på och öppnar därför ännu en butik, den här gången på Köpmansgatan i Höganäs.

Att handla begagnat som ändå känns nytt och fräscht är ett koncept Monica Glebenholt tror på och öppnar därför ännu en butik, den här gången på Köpmansgatan i Höganäs. Foto: Martin Wingren.

Den nya butiken kommer att ligga i Butik Sjuttons lokaler på Köpmansgatan i Höganäs.

– Jag har sonderat terrängen under ett år och jag tror verkligen på det här. Höganäs har mycket barnfamiljer och ett bra företagsklimat. Trots att man pratar om butiksdöd så tror jag det handlar om att ha rätt koncept. Det känns tryggt att börja i Höganäs och jag måste se om min magkänsla har rätt.

Butiken blir en exakt kopia av den i Ängelholm med samma koncept. Inlämning av kläder kommer dock fortfarande ske i Ängelholmsbutiken. Går allt som planerat kan butiken vara igång redan inom en dryg månad.

– Ambitionen är att kunna slå upp portarna den 1 april.

Publicerad 19 February 2019 00:00