Höganäs kommun belyser återigen ämnet psykisk ohälsa under en föreläsningsdag. Bilden är en genrebild.

Höganäs kommun belyser återigen ämnet psykisk ohälsa under en föreläsningsdag. Bilden är en genrebild. Foto: Adobe Stock

Ny föreläsningsdag om psykisk ohälsa

Kommunen följer upp förra årets initiativ

HÖGANÄS.

Kommunen tar ett helhetsgrepp om psykisk ohälsa när den återigen anordnar en heldag runt det tabubelagda ämnet.

Av
Lotta Venhagen

Förra året var första gången kommunen anordnande en föreläsningsdag på ämnet psykisk ohälsa. Runt 150 besökare kom då till Tivolihuset och nu är det dags för en uppföljning.

– Det blev succé förra gången med många besökare och mycket positiv feedback, säger Cecilia Nordén, boendestödjare i stödteamet på vuxenenheten i Höganäs kommun.

Under dagen föreläser Annelie Järderholm om sin psykossjukdom och 20 år inom vården som patient med tyngdpunkt på bra bemötande från omgivningen och vården. Rebecca Anserud pratar om psykisk ohälsa utifrån ett anhörigperspektiv och Malin Virvelvind, som lever med autism och panikångest, berättar om sina erfarenheter kring psykisk ohälsa och hur man hittar modet att förändra sin livssituation.

– Psykisk ohälsa är ett tabubelagt område samtidigt som det är omfattande och det är viktigt att det blir belyst. Det här är en bra form då det är öppet för alla att komma och gå som de vill, säger Cecilia Nordén.

Föreläsningsdagen anordnas på Tivolihuset den 9 april klockan 14.30-20. Det är fri entré.

Publicerad 20 February 2019 00:00