Höganäs kommun uppmärksammar Earth Hour med en rad arrangemang.

Höganäs kommun uppmärksammar Earth Hour med en rad arrangemang. Foto: Adobe Stock

Ta med ficklampa när Earth Hour uppmärksammas

"Ett bra sätt att tänka över livsstil och val"

Av
Lotta Venhagen

HÖGANÄS. En stadsvandring genom ett nedsläckt Höganäs och klädbytardag på biblioteket. Höganäs kommun uppmärksammar Earth Hour med en rad olika arrangemang.

– Earth Hour sätter fokus på miljöfrågor och är ett bra sätt att tänka över livsstil och val. Miljöengagemang måste finnas i alla livets åldrar, de ungas engagemang är oerhört inspirerande, säger Anneli Sjöborg, kultur- och fritidschef.

Under vecka 13 är det miljötema på Höganäs bibliotek. Det blir workshop med konstnären Pia Eldin Lindsten på temat ”Återbruk och skapa” den 23 mars klockan 10.30-13 och den 28 mars klockan 19 berättar Björn Wiman, kulturchef på DN, som länge varit engagerad i den pågående klimatkrisen om sin bok ”Sent på jorden”. Samma vecka serveras klimatsmart lunch runt om på skolor och förskolor i kommunen.

Den 30 mars blir det klädbytardag i Café Amanda mellan kl 10-14 och på kvällen samma dag arrangeras en stadsvandring med Torbjörn Gerward som guide genom ett nedsläckt Höganäs. Deltagare uppmanas att ta med ficklampor.

Publicerad 20 March 2019 00:00