Bygg- och miljönämnden har nu svarat på den JO-anmälan som kommit in angående det utdragna byggärendet i Nyhamnsläge.

Bygg- och miljönämnden har nu svarat på den JO-anmälan som kommit in angående det utdragna byggärendet i Nyhamnsläge. Foto: Adobe Stock

Långdragen byggtvist fortsatt försenad – trots JO-anmälan

Komplicerat ärendet har pågått i åtta år

NYHAMNSLÄGE. Ett bygglovsärende i Nyhamnsläge har JO-anmälts för långsam hantering. Nu har ärendet dragit ut ännu mer på tiden och planeras att tas upp på bygg- och miljönämndens möte först i maj.

Av
Lotta Venhagen

Striden om ett nybyggt fritidshus i Nyhamnsläge har pågått i åtta år. Grannen till bygget har valt att anmäla bygg- och miljönämnden till Justitieombudsmannen, JO, för långsam handläggning av ärendet då hon menar att det sedan nämndens senaste bakläxa i februari 2018 inte hänt tillräckligt. Det rapporterar Helsingborgs Dagblad.

I nämndens svar till JO menar man att det är ett komplicerat ärende och att man inte kunnat välja mellan att hantera ärendet snabbt eller korrekt. Det hänvisas till 40 dagboksanteckningar med kontakter, skrivelser och kommunikation som varit i ärendet sedan i februari 2018 och nämnden menar att ärendet inte vilat, rapporterar tidningen vidare.

Tanken var att ärendet skulle upp på nämndens möte i mars, men blev försenat ännu mer. Nu ska det upp för beslut på bygg- och miljönämndens möte i början av maj.

– Kommunikationen med den sökande har dragit ut på tiden. Vi har haft en diskussion om ritningarna, de har kommit in men vi är inte nöjda, säger Anna Thott, tillförordnad plan- och bygglovschef i Höganäs sedan den 1 april, till Helsingborgs Dagblad.

Publicerad 08 April 2019 11:04