Miljöpartiet tycker att kommunen ska låna de pengar som saknas för att kunna bygga en större gymnastikhall.

Miljöpartiet tycker att kommunen ska låna de pengar som saknas för att kunna bygga en större gymnastikhall. Foto: Arkiv/Joel Winqvist/Adobe Stock

MP ryter ifrån om nya gymnastikhallen

"Vi är fullständigt emot att bygga något som inte fyller de önskemål som finns i dag"

HÖGANÄS.

Det är orimligt att bygga en gymnastikhall som inte uppfyller de behov gymnastikföreningen har, det menar Miljöpartiets Göran Lock som tycker att kommunen bör låna de 7 miljoner som saknas.

Av
Lotta Venhagen

Miljöpartiert har besökt gymnastikföreningen för att prata med dem om deras verksamhet och kommit fram till att det nuvarande förslaget på den nya gymnastikhall inte håller måtten.

– Vi ser bara att det här är samma kortsiktiga ekonomiska tänkande som man haft hela tiden. Själva investeringen är inte den tunga biten, det är stora driftskostnader som i längden blir kostsamma, säger Göran Lock som inte tycker att förslaget är genomtänkt.

– Det känns lite outrätt, jag har inte ens sett en ritning. Vi är fullständigt emot att bygga något som inte fyller de önskemål finns i dag, snarare bör man göra något som är bättre med större ytor. Ska vi vänta tills vi får råd eller bygga nu och låna upp de här pengarna? Då väljer vi att bygga detta. Låna till långsiktiga lönsamma investeringar, 7 miljoner är inte så mycket i sammanhanget.

Även representanter från Socialdemokraterna har besökt gymnastikföreningen. Oppositionsråd Lennart Nilsson ger sin syn på saken;

– Gymnastikföreningen är en viktig förening som vänder sig till båda könen, men kanske framförallt tjejer och jag vet vilket fantastiskt jobb de gör. Det är lite olyckligt det nerbantade förslaget. I kvadratmeter är det ungefär samma som i dag men det disponeras på ett annat sätt.

Han ser ingen anledning att stressa fram ett beslut.

– Utan att lova något så borde man kanske ta en paus och ta ett omtag för att se om det finns något annat sätt. Jag har inte pratat med kommunpolitikerna på andra sidan och inte sett ett underlag på detta. Jag förstår att hallen är i dåligt skick och kostar mycket att värma upp, men ibland får det ta tid att värka fram det bästa förslaget. Det råder lånestopp i kommunen, att man inte ska låna till investeringar utan betala ur egen börs, men det blir lite knepigt när man bantar sådana här projekt. Att låna pengar till en investering för en sådan här verksamhet, det kanske man kan göra.

Publicerad 09 April 2019 10:26