Näringslivschef Åsa Payron är överraskad men inte förvånad över Höganäs kommuns topplacering när företagarna tycker till om kommunens service.

Näringslivschef Åsa Payron är överraskad men inte förvånad över Höganäs kommuns topplacering när företagarna tycker till om kommunens service. Arkivfoto: Joel Winqvist

Höganäs i topp när företagare tycker till

Rankas högst av samtliga kommuner i landet

HÖGANÄS.

Företagare i Höganäs är mycket nöjda med kommunens service, i alla fall om man får tro SKL:s senaste undersökning där Höganäs toppar listan över landets samtliga kommuner när det gäller NKI, (Nöjd-kund-index).

Av
Lotta Venhagen

I undersökningen mäter Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) hur nöjda företagarna är med kommuneras service och effektivitet i sin myndighetsutövning inom områden som brandskydd, bygglov, miljö- och hälsoskydd, markupplåtelse, serveringstillstånd och livsmedelskontroll.

– Detta är områden som kan vara helt avgörande för ett företags utveckling och framgång, därför är det verkligen roligt att se att vårt interna arbete gett resultat och att vi fortsätter att utvecklas! Vår strategi är tydligt uttalad i Höganäs att vi ska förenkla för företag och hitta lösningar, det gynnar både våra företag och oss i kommunen, säger Peter Schölander, kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Näringslivschef Åsa Lundqvist Peyron är överraskad men inte förvånad över topplaceringen.

– Överraskad, eftersom jag vet att konkurrensen är tuff – vi är många kommuner som arbetar strategiskt, medvetet och uthålligt med våra företagsfrågor. Men jag är inte förvånad över att Höganäs utvecklats ytterligare eftersom vi är många här i Höganäs kommun som tillsammans dagligen strävar efter att växla upp vårt arbete för att tänka nytt, hitta hållbara lösningar och samverka med våra företag. Att vi hamnar överst i rankingen visar att vår personal gör ett fantastiskt jobb, säger hon i samma pressmeddelande.

Med ett NKI på 85 klättrar Höganäs sex placeringar sedan förra året och placerar sig alltså som nummer ett i hela landet. Även inom kategorierna servicetillstånd, 94 NKI, och markupplåtelse, 84 NKI, ligger Höganäs högst i landet. Med miljö- och hälsoskydd är dock inte företagarna lika nöjda, detta område får sämst betyg och placerar Höganäs på plats 91 i Sverige.

Publicerad 10 April 2019 10:20