Street percussion-gruppen Beatpunkz bjuder på en show som utspelar sig i en apokalyptisk framtid där två rivaliserande gäng slåss om makten efter att deras ledare dött.

Street percussion-gruppen Beatpunkz bjuder på en show som utspelar sig i en apokalyptisk framtid där två rivaliserande gäng slåss om makten efter att deras ledare dött. Foto: Lotta Venhagen

Beatpunkz skruvar upp volymen i årets show

"Vi har gjort showen fylligare – och bättre"

HÖGANÄS.

Musiken strömmar ut ur högtalarna och taktfasta rytmer fyller rummet. Det är repkväll för Street percussion-gruppen Beatpunkz och all fokus ligger på den stundande showen.

Av
Lotta Venhagen

I lokalen på Eric Ruuth Kulturhus står tunnorna tillika trummorna uppradade. Ett 20-tal ungdomar är samlade för att delta i kvällens repetitioner. Street percussion-gruppen Beatpunkz bildades 2012 när en slagverksgrupp och en dansgrupp inledde ett samarbete – som gett mersmak.

– Kombinationen vi har av slagverk och dansare känns unik. Det blir inte bara visuellt utan vi kombinerar livemusik med dans och det blir en bra och härlig energi, säger Freja Pamp, en av totalt 22 medlemmar i gruppen.

Fabian Täckström konstaterar att repetitionerna inför showen i slutet på april börjar att sitta.

Fabian Täckström konstaterar att repetitionerna inför showen i slutet på april börjar att sitta. "För ett par veckor sedan var det lite mer nervigt" säger han. Foto: Lotta Venhagen

– Den energin vi har och som vi sprider när vi gigar...publiken brukar tycka om det. Vi försöker att vara ute och giga mycket för det tycker vi är det absolut roligaste, säger Gustav Christoffersson innan han tar sin plats vid en av trummorna.

Henrik Rasmusson har lånats in för att spela överstepräst i föreställningen.

Henrik Rasmusson har lånats in för att spela överstepräst i föreställningen. Foto: Lotta Venhagen

Förra året gjorde gruppen sin första helt egna show skriven av Shaw Petronio som leder Beatpunkz tillsammans med Helene Rasmusson. Nu är det dags igen. I en apokalyptisk framtid där samhället slutat använda pengar och allt istället styrs genom konst och konstnärliga uttryck, slåss två grupper om makten sedan deras ledare dött. Lägg där till en kärlekshistoria om förbjuden kärlek á la Romeo och Julia och du får "Beatpunkz – The Show V 2.0".

– Det är samma historia med en del nya nummer. Vi har gjort showen fylligare – och bättre, säger Johanna Widov.

Mikaela Brännström aka Infinityloop lägger loopar och sjunger under repetitionen till ett av showens nummer.

Mikaela Brännström aka Infinityloop lägger loopar och sjunger under repetitionen till ett av showens nummer. Foto: Lotta Venhagen

Beatpunkz bildades 2012 genom en sammanslagning av en dansare och trummisar.

Beatpunkz bildades 2012 genom en sammanslagning av en dansare och trummisar. Foto: Lotta Venhagen

Föreställningen

Beatpunkz The Show V 2.0 spelas på Tivolihuset den 27 april klockan 13 och 16 samt den 29 april klockan 18. Biljetter köps hos Eric Ruuth Kulturhus kafé samt på Höganäs bibliotek.

Publicerad 14 April 2019 00:00