Jennie Kull är öppen för att utöka de tre dagar i veckan som mottagningen idag har öppet till fler, om behovet finns.

Jennie Kull är öppen för att utöka de tre dagar i veckan som mottagningen idag har öppet till fler, om behovet finns. Foto: Evidensia samt Adobe Stock

Fin respons för Vikens nya smådjursklinik: "Blir mer familjärt"

Viken har blivit med egen mottagning för de små fyrbenta

VIKEN.

I mars blev Viken åter med smådjursklinik. En bra och viktig service på orten som har en hel del djurägare, menar Jennie Kull som är klinikansvarig.

De senaste åren har orten stått utan smådjursklinik. Men nu har det blivit andra bullar i Viken.

Den 4 mars öppnade Evidensia upp kliniken i samma lokaler på Björkvägen där den tidigare mottagningen höll till.

Jennie Kull beskriver den som en "lillasyster" till Evidensias smådjursklinik på Storgatan i Höganäs samt till specialistdjursjukhuset i Helsingborg. Eftersom man har ett nära samarbete med dessa så kan patienter skickas vidare dit vid behov. Att kunna ha samma journalsystem underlättar, menar hon.

– Jag tycker att vi har fått bra respons. Många uppskattar att det har öppnat en klinik igen i Viken, och det blir mer familjärt när det är lite mindre, säger Jennie Kull som menar att en hel del Vikenbor har husdjur.

– Jag har fått känslan av att det finns ett stort behov. Det är bra för djurägarna att kunna ha fler val, och slippa sätta sig i bilen för att ta sig till en annan klinik. Det är skönt att ha det nära inpå, säger djurskötaren som tillägger:

Det är bra för djurägarna att kunna ha fler val, och slippa sätta sig i bilen för att ta sig till en annan klinik

– Viken och Höganäs har mycket sommargäster. Jag kan tänka mig att runt sommaren kommer vi att ha lite mer att göra.

Kliniken har i dag öppet måndagar, onsdagar och fredagar. Mottagningen har en liten butik med foder och dylikt för de små djurliven. Man erbjuder även bland annat kloklippning, utredningar, blodprovstagningar och vaccinationer.

– Är det sedan djur som behöver röntgas eller opereras så skickar vi dem bara vidare, förklarar hon.

Publicerad 17 April 2019 09:59