Anders Skog.

Anders Skog. Foto: Joel Winqvist/arkiv

High tech-satsning prisas internationellt: "Jag är väldigt glad"

Kommunens sätt att använda geografisk information har nått ut ordentligt

HÖGANÄS.

Kommunen har använt sig av den senaste tekniken för att visa och använda sina kartor och ge geografisk information. Nu prisas satsningen internationellt.

Höganäs använder idag kartberättelser och webbkartor av den senaste tekniken för att presentera komplexa stadsstrukturer såsom kulturmiljöplan, 3D-solkarta och 3D-plankarta.

Detta har tydligen snappats upp även internationellt. För nu står det klart att kommunens sätt att ligga i framkant på det här området väcker uppmärksamhet. Kommunen prisas nu internationellt med ett pris som kallas för Esri Incs Special Achievement in GIS Award.

I konkurrens med mer än 100 000 andra användare i världen har Höganäs valts ut som en av vinnarna.

– Jag är väldigt glad och stolt över att ha medarbetare som ligger i framkant inom GIS, säger Anders Skog, chef för geodataavdelningen i Höganäs, i ett pressmeddelande.

Medborgarna erbjuds en djupare insikt i dialogprocesser som genomförs med hjälp av ny kommunikationsteknik

– Dessutom är jag mycket nöjd med att det vi gör i vår verksamhet uppmärksammas på en internationell plattform som EUC, fortsätter han.

Att arbeta för att hela tiden öka kvaliteten på kommunens geografiska data och utveckla nya användningsområden för digital information, gör att fler positiva effekter skapas för både medarbetare och medborgare, menar Jacob von Post, chef för samhällsbyggnadsförvaltningen.

– Då kan vi arbeta mer kostnadseffektivt och medborgarna erbjuds en djupare insikt i dialogprocesser som genomförs med hjälp av ny kommunikationsteknik, säger han i skrivelsen.

Höganäs kommun sållar sig härmed till Helsingborgs stad, en annan kommun som tidigare fått priset. Svenska företag som tidigare fått det här priset är Ikea och Sveaskog.

Priset ska delas ut den 8 juli i San Diego i USA.

Publicerad 18 April 2019 10:01