I Helsingborg hade man i vintras utomhusisbana på Sundstorget. Nu kan även Höganäs komma att få en isbana.

I Helsingborg hade man i vintras utomhusisbana på Sundstorget. Nu kan även Höganäs komma att få en isbana. Foto: Mattias Grenholm/Arkiv

Höganäs kan få utomhusisbana: "Bra för folkhälsan"

Förslaget ska upp i arbetsutskottet

HÖGANÄS.

Kommunen har planer på att anlägga en isbana i Höganäs. "Det är en trevlig sak och ett sätt att få in folk i stadskärnan", säger Peter Schölander (M), kommunstyrelsens ordförande.

Av
Ida Asplund Ådahl

Kyrkplatsen, Sundstorget, Himmelsfärdskyrkans tomt eller vid Kvickbadet. En av platserna kan komma att få en utomhusisbana om förslaget om en sådan går igenom.

– Visst finns det ett romantiskt skimmer över det. Det är en trevlig sak och ett sätt att få in folk i stadskärnan. Och få folk att röra på sig, det är bra för folkhälsan, säger Peter Schölander (M) till Helsingborgs Dagblad.

Men utöver själva isbanan behövs bajamajor och belysning och annan utrustning – en kostnad som beräknas uppgå till 1,55 miljoner kronor. Hyran av själva isbanan väntas kosta 600 000 kronor.

Än finns det dock inga beslut, men den 23 april ska arbetsutskottet diskutera frågan om en isbana. Blir den verklighet finns planer på att den ska öppna den 29 november i år.

Publicerad 19 April 2019 06:00