Maria Ytterberg är en av konstärerna som ställer ut. Uttrycken och teknikerna för årets utställning blir varierade – bland annat olja och acryl, akvarell, skulptur, teckning, grafik, textil och keramik.

Maria Ytterberg är en av konstärerna som ställer ut. Uttrycken och teknikerna för årets utställning blir varierade – bland annat olja och acryl, akvarell, skulptur, teckning, grafik, textil och keramik. Foto: Pressbild

Hela 750 konstverk bedömdes inför årets Kullasalongen

105 klarade juryns hårda granskning

HÖGANÄS. Till årets Kullasalongen lämnade 179 konstnärer in sina verk till bedömning. Sammanlagt har en opartisk jury haft 750 olika verk att bedöma, under två dagars tid.

Till slut var det 105 konstverk som klarade juryns bedömning och som visas upp under Kullasalongen 2019, utställningen för verksamma konstnärer som pågår mellan långfredagen och den 19 maj.

Årets jury har bestått av Thomas Kjellgren, konstvetare, Thale Vangen, konstnär från Malmö och Carin Blücher, konstnär från Malmö.

55 konstnärer ställer ut sina verk på årets Kullasalongen.

Christina Andersson är utställningsansvarig.

Christina Andersson är utställningsansvarig. Foto: Martin Wingren/arkiv

En av dem är Maria Ytterberg, som växt upp i Helsingborg men i perioder bott i Danmark. Att nu få ställa ut på Kullasalongen på Krapperups konsthall beskriver hon som att komma hem. Och med sin konst vill hn beskriva hur viktig naturen är för oss människor.

"Vi måste vara rädda om den och ta vara på den - se hur fantastisk den är. Det samma gäller våra barn. Vi ska ta dem med ut i naturen", berättar hon i ett pressutskick.

Publicerad 19 April 2019 00:00