Förslaget på den nya gymnastikhallen uppfyller inte Höganäs gymnastikförenings behov och en namninsamling har dragit igång i protest.

Förslaget på den nya gymnastikhallen uppfyller inte Höganäs gymnastikförenings behov och en namninsamling har dragit igång i protest. Foto: Privat

Nya gymnastikhallen fortsätter att engagera

Namninsamling har fått in hundratals underskrifter

HÖGANÄS.

Bygget av den nya gymnastikhallen fortsätter att engagera. En av dem som valt att protestera mot de nya planerna på en mindre hall är Cecilia Backstad. Hennes digitala namninsamling har i dagsläget fått in över 700 underskrifter och tickar uppåt.

Av
Lotta Venhagen

Den nya gymnastikhallen skulle från början bli 300 kvadratmeter större. Men anbuden som kom in var för höga och budgeten höll inte så en ny plan på en mindre hall togs fram, något som väckt starka känslor bland de inblandade. Cecilia Backstad har barn som är aktiva i Höganäs Gymnastikförening och är den som dragit igång namninsamlingen.

Hur ser du på det som hänt?

– Jag tycker att det blir så dubbla budskap. Kommunen behöver all hjälp de kan få från föreningar för att få igång våra ungdomar i meningsfulla gemenskaper och så begränsar de oss genom att inte ge oss de lokaler vi behöver. Vi har så många i kö som vill börja träna men om vi inte får större plats kan vi inte ta emot fler.

Cecilia Backstad, har barn som tränar i Höganäs gymnastikförening och är initiativtagaren till den digitala namninsamlingen.

Cecilia Backstad, har barn som tränar i Höganäs gymnastikförening och är initiativtagaren till den digitala namninsamlingen. Foto: Sandra Henningsson

I din text till insamlingen lyfter du upp att man inte satsar lika mycket på tjejidrotter, är det en orättvis fördelning enligt dig?

– Det är inte bara i Höganäs utan ett strukturellt problem. Tjejidrotter är inte lika prioriterat.

Namnunderskrifter har kommit in inte bara lokalt utan från hela landet. Var du beredd på det här gensvaret?

– Inte riktigt, det har blivit större än jag trodde. Några ungdomar har stått utanför butiker och samlat in underskrifter och fått in ett par hundra så med dem är vi nästan uppe i tusen stycken.

Vad vill du göra med namninsamlingen?

– Det här är ett påtryckningsmedel och redan efter första rundan skickade jag det till politikerna och blev kontaktad så det har redan gett effekt. Man måste vara ödmjuk inför att kommunen har annat som behöver göras, men samtidigt så har de önskemål om hjälp från vår sida, skryter om att de har gått 42 miljoner plus och ska anlägga en isbana...det blir konstiga prioriteringar.

Publicerad 10 May 2019 08:00