Radio Citys programledare Leif Vihlèn, Boris Pettersson och Willy Svensson hoppas på att kunna locka fler röaster till Höganäs närradio framöver.

Radio Citys programledare Leif Vihlèn, Boris Pettersson och Willy Svensson hoppas på att kunna locka fler röaster till Höganäs närradio framöver. Foto: Privat

Närradion vill utöka sin repertoar – söker fler programledare

Håller öppet hus i studion

HÖGANÄS.

Fler programledare och gärna fler lyssnare, det är en förhoppning hos Radio City 104,9 när föreningen håller öppet hus i Höganäs Närradios studio.

Av
Lotta Venhagen

Höganäs Närradio har sänt reguljärt sedan 1988. I dag sänder sju föreningar genom närradion; Radio Källan, Radio Zebra, Radio BV, Radio Filadelfia, Radio Höganäs, Radio KNF och Radio City 104,9. Det är den sistnämnda som nu öppnar upp studion för att visa upp den för allmänheten och i samma veva kanske kunna rekrytera fler medarbetare.

– På senare tid har vi fått tillskott av tre nya röster som vi lyckades locka hit från Svalövs närradio, men vi har plats för fler programledare och fler lyssnare, säger Willy Svensson som själv leder ett musikprogram.

– I dag har vi mest musikprogram men det kan i princip handla om vad som helst; mat, någon hobby eller att gå ut och intervjua företag, fortsätter han.

Öppet hus hålls i studion på Bruksgatan 38 (2:a våningen på Räddningstjänsten) den 18 maj klockan 13-17. Det bjuds på fika och presentation av studion. Den som önskar får gärna ta med en egen skiva.

Publicerad 12 May 2019 00:00