Antalet solcellsanläggningar i landet har ökat markant de senaste åren och detsamma gäller i Kullabygden.

Antalet solcellsanläggningar i landet har ökat markant de senaste åren och detsamma gäller i Kullabygden. Foto: Adobe Stock

Allt fler väljer solenergi i Kullabygden – antalet anläggningar fortsätter att öka

"Folk har börjat tänka ett steg längre"

HÖGANÄS.

Intresset för solenergi har ökat rejält de senaste åren och Kullabygden är inget undantag. Sedan 2016 har antalet nätanslutna solcellsanläggningar i kommunen nästan tredubblats.

Av
Lotta Venhagen

2016 fanns det 37 nätanslutna solcellsanläggningar i Höganäs kommun. Motsvarande siffra i slutet av 2018 är 90. På Höganäs Energi har man märkt av det ökade intresset och uppskattar att det i dagsläget finns ett hundratal anläggningar inkopplade.

– Vi har haft många som ringt till oss och frågat hur man går tillväga. Jag tror att det framförallt handlar om att folk börjat tänka mer på miljön och att de vill sänka sina elkostnader, de tänker ett steg längre, säger Camilla Nilsson administratör.

Den 23 maj anordnas ett event för de som går i tankar på att skaffa solceller. Olika installatörer kommer att finnas på plats liksom en energi- och klimatrådgivare.

–Vi har även bjudit in räddningstjänsten för att prata om brandrisker och så kommer vår nätchef att berätta vad vi gör.

Missa inte

Eventet "Solceller och mikroproduktion" hålls på Tivolihuset den 23 maj klockan 17.30-20.30. Föredraget startar klockan 18. Anmälan görs till Höganäs Energi som håller i eventet.

Publicerad 15 May 2019 11:25