I fredags stängdes Kullagymnasiet efter ett diffust hot. Polisen kan dock efter helgens förhör konstatera att hotet inte var allvarligt.

I fredags stängdes Kullagymnasiet efter ett diffust hot. Polisen kan dock efter helgens förhör konstatera att hotet inte var allvarligt. Foto: Lotta Venhagen

Efter hotet mot Kullagymnasiet: Polisen höll förhör under helgen

"Ryktet som florerat är inte något allvarligt""

HÖGANÄS.

Efter fredagens hot mot Kullagymnasiet höll polisen under helgen förhör med personer som kände till ryktet om en skolskjutning som florerat i sociala medier. Nu kan lokalpolisområdeschef Karim Ottosson konstatera att det inte handlar om ett allvarligt hot.

Av
Lotta Venhagen

Det var under fredagen klockan 13.30 som skolledningen beslutade sig för att utrymma Kullagymnasiets lokaler. Detta efter att ett rykte om en skolskjutning florerat runt på Snapchat.

– Under förra veckan kom det här ryktet att något ska inträffa på Kulla till vår kännedom. I fredags når ryktet rektorn som väljer att tömma skolan vilket jag tycker är helt rätt, skolan har agerat föredömligt bra. Innan vi vet kan man inte chansa, säger Karim Ottosson.

Polisen fanns på plats på skolan under fredagen samt under måndagen då ett informationsmöte för personalen hölls. Under helgen höll man även förhör med ett antal personer som känt till ryktet som florerat, men någon misstänkt har man inte.

– Vi medverkade på mötet i morse och vi är överens om att ryktet som florerat inte är något allvarligt.

Britt-Inger Suneson, gymnasiechef, upplever att stämningen på skolan är under kontroll efter fredagens händelser.

– Det verkar allmänt lugnt här. Vi har på morgonen säkrat upp med elevhälsopersonal och vi har fältare som rör sig på skolan om någon är orolig och vill prata.

Hon förklarar beslutet att utrymma skolan i fredags;

– Vi jobbar utifrån den plan som gäller vid hot. Det första vi gjorde var att låsa alla dörrar. Det var ett diffust hot och det är så lätt att skämta över sociala medier men man kan inte ignorera det när det gäller skolskjutningar så vi valde att ta det säkra före det osäkra.

Publicerad 20 May 2019 14:20