Hemtjänstpersonal vid Höganäs Omsorg AB uppträdde enligt en lex sarah-anmälan hotfullt mot en vårdtagare, nu håller incidenten på att utredas.

Hemtjänstpersonal vid Höganäs Omsorg AB uppträdde enligt en lex sarah-anmälan hotfullt mot en vårdtagare, nu håller incidenten på att utredas. Genrebild: Adobe Stock

Hemtjänstpersonal tryckte täcke över brukares huvud

Kollega anmäler missförhållande

HÖGANÄS.

Efter att hemtjänstpersonal agerat hotfullt mot en brukare har en anmälan om missförhållande gjorts och en utredning pågår.

Av
Lotta Venhagen

Enligt en lex sarah-anmälan som hemtjänstpersonal vid Höganäs Omsorg AB gjort blev en brukare under morgonens tvättrutiner aggressiv och slog bakåt med knuten näve. En av personalen i hemtjänsten ska då ha blivit arg och tryckt till brukaren hårt ett flertal gånger samt använt en hotfull ton. När brukaren efter ett tag slog bakåt ännu en gång bad samma person hen att sluta och och tog sedan hens täcke och tryckte/drog det för huvudet på hen. Kollegan som var med försökte enligt anmälan lugna vårdtagaren med att de strax skulle vara klara om hen lugnade sig.

Ann Svensson, enhetschef för den berörda hemtjänsten, vill inte kommentera det enskilda ärendet men bekräftar att det är under utredning.

Publicerad 21 May 2019 09:35